Ciji je sto?


Posto se ozbiljno povredio, jedan kelner je iz restorana hitno prebacen u bolnicu i odmah stavljen na operacioni sto. Kad je prepoznao jednog doktora koji je cesto dolazio u njegov restoran, on stade da kuka:
- "Pomagajte, doktore, ako Boga znate!"
A doktor koji ga je isto tako prepoznao samo mu mirno rece:
- "Zao mi je ali ovo nije moj sto! Sacekajte mog kolegu, brzo ce on!"

WIEN
18.04.2005
2,81


Komentari:

JOMBA

23.04.2005 05:06:09
NIJE LOS...

Alex

23.04.2005 07:46:03
Vic nije los! Pozdrav za Maxu i drustvo...

Al Kaharam

23.04.2005 07:59:52
ggg, nije lose:)

Slavko(s)

23.04.2005 09:47:25
Vrlodobar.

VIKING RUDONJA

23.04.2005 11:53:31
SAMO ZA KAKIJA I NJEMU SLICNE SARAJEVO - Predsednik Udruženja porodica nestalih lica u Sarajevu Milan Mandić izjavio je da veliki broj srpskih porodica ni do danas nije saznao istinu pod kojim okolnostima su stradali i nestali njihovi članovi tokom rata u BiH, zbog opstrukcije 1bošnjačkih predstavnika u organima vlasti, javlja Tanjug. "Formiranju Komisije za istraživanje zločina nad sarajevskim Srbima najviše se protivi ministar za ljudska prava i izbeglica u Savetu ministara BiH Mirsad Hebo zbog svoje ratne prošlosti" rekao je Mandić medijima RS i podsetio da je Hebo 1992-1995. bio direktor JKP "Rad" u Sarajevu i da je direktno i lično odgovoran za sakupljanje srpskih leševa po sarajevskim naseljima i njihovo zatrpavanje u smeće i spaljivanje na gradskoj deponiji. Mandić tvrdi da su na deponiji u Sarajevu danonoćno, a pogotovu 1992. i 1993, zatrpavani ili spaljivani zverski ubijeni srpski civili iz sarajevskih naselja Alipašino Polje, Svrakino selo, Pavla Goranina i drugih. Prema podacima 1MUP-a RS, u Sarajevu je tokom rata registrovano 7.074 srpskih žrtava

Al Kharam

23.04.2005 13:49:02
U2 nema te nesto?, da se ne 1trazimo, ceka te komentar na zadnjem vicu kategorije aforizmi. ...kako ovih zadnjih par rijeci sablasno zvuce...:)

VIKING RUDONJA

23.04.2005 14:00:58
KAKI JA JOS MOGU....PITAJ NANU I SESTRU.A JOS, ZAR SI ZABORAVIO KAKO SAM TI VILICU KYRCEM IZVALIO?

VIKING RUDONJA

23.04.2005 14:04:02
I NIJE VO NEGO BIK-VIKING! KAZEM TI, PITAJ NANU:)

zelena beretka

23.04.2005 14:10:04
Viking ka1rina, smrdo jedan, pa vasi izrodi a medju njima izgleda i ti ste nanijeli najvece zlo tim srbima u Sarajevu. Samo vi pricajte bajke jedni drugima. Da te se ja docepam u zivo, bio bi ti ko ljubcica. Naucio bih ja tebe pameti.

sara-bubamara

23.04.2005 15:36:34
grozan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Tina

23.04.2005 16:14:05
Ne zastidi se! Nemoj se nikada zastiditi svoje majke i njenih dimija, bosanske sinije i b*šce iz svoga djetinjstva, tevsije demirlije i bakrenog abdesnog ibrika i djuguma, nanine sehare, svoje iz djetinjstva avlije i kuce cardaklije. Ne zastidi se naših tijesnih šefteli sokaka i osuncanih cvijetnih bosanskih caršija, babi*e tihe eglene i nanine šarene šamije, djedove žute hadjijske abanije i amidjinog crvenog u desno naherenog fesa. Nikada se ne zastidi avlijskog prosca i tarabe, žutog u avliji duda, drvenog ahara i kucnog mutvaka. Ne zastidi se sestrine suze kada te je ispracala u Hrvatsku, Sloveniju, Ameriku i Australiju. To je, Allahov robe, tvoja dimenzija, tvoj ukras i biser, tvoj* blago, ostalo od naših pradjedova, dobrih Bošnjana. Ne zastidi se Božiji robe, strinine resedije, nutme, halebije, gurabije, cetenije, kvrguše, kljukuše, dilje, sutlije, pelteta i zerdeta! To j* Bošnjo tvoja koda, kojom te je Uzvišeni oznacio i odredio, zacrtao ti sudbinu da se rodiš u najljepšoj zemlji i djulistanu dunjaluckom, zemlji Bosni. Ne zastidi se Bošnjo dajdžinih šalvara kada ih obuce i krene u svoju mahalsku džamiju, šalvare su dio tebe i ti si dio njih, iz šalvara si izašao i nikad se ne nasmij' kada ugledaš Bošnju da ih je obukao, znaj dobro šalvare su dio tebe i ti si dio njih, iz njih si izašao. Ne zaboravi Bošnjo u dalekom svijetu, na cvijece: zambak, sabljicu, hadjibeg, kalanfir, (ka*anfil) majcinu dušicu, bosiljak, šekaik, pokraj cvijeca si uvijek prolazio kada si se umoran vracao i sa puta dolazio u svoju avliju iz džamije, škole, njive, igranja sa djecom na livadi... To cvijece te je uvijek docekivalo pored avlijske staze ogradjeno okrecenim kamenjem i svojim mirisom ti iskazivalo najljepšu dobrodošlicu. Ne zaboravi Allahov insanu gdje god bio da bio, ma koliko se trudio da nekome ugodiš i da se prilagodiš, uvijek ces biti ono što i jesi, Bošnjo i Musliman. Ako je to tako, a jest sigurno, onda ne daj nipošto ono što si dobio u aman*t od Dragog Allaha i naših dobrih djedova, dobrih, lijepih i ponosnih Bošnjana, vjeru Islam, vatan Bosnu i naše lijepe obicaje, drage, bosanske adete. Upamet!

Magistar

23.04.2005 16:50:39
Sta hoce ovaj Rudonja ???? Rudu ???? Nasao si jedan clancic u kojem se lazno iznose podaci da je Srba u Sarajevu poginulo preko 7000. Je li to sad racunate i one Srbe iz Sarajeva koji su cim je zapucalo prebjegli u Srbiju, pa suoceni sa nedostatkom hrabrosti za ratovanje otisli u "trece" zemlje ???? Sad se vode cak i kao nestali, a po potrebi i posudite koju hiljadicu za ovakve rekla-kazala vrste novina.

Magistar

23.04.2005 16:51:58
Tina bravo !

jasmina*

23.04.2005 17:36:23
pa ovo vise nema smisla!! pa dokle bi vi jos isli?? sta zelis da kazes sa tim 7000 srpskih zrtvava u Sarajevu, ha? vi s trebevica i grbavice po nama i mi ne po vama? ne bi mi ni gadjali da vi niste poceli! 1.425 dana je Sarajevo bilo opkoljeno, non-stop granatiranje, ni jedan grad u istoriji nije tako dugo bio opkoljen! 10.615 ih je poginulo, od toga 1.600 djece. 50.000 ranjenih! a od njih je i nekoliko srba bilo koji su ostali u Sarajevu.. po kojima ste vi sami gadjali. kako vas nije stid, samo gledate sta se je vama desilo i to nema boljeg primjera nego Sarajeva! da si bogdom jedan dan za vrijeme rata proveo u Sarajevu, da te je samo jednom snajper ganjao... al nema tu sta, koji se kyrac uopste nerviram.. sa vama se uopste ne isplati raspravljati.. cetnik je cetnik i gotovo. pozdrav za Magistra :)

CZ

23.04.2005 17:48:56
Alo, Tina, oladi malo. Imas milion sajtova na kojima mozes da propagiras svoju veru ili svoju naciju ili ... Ovo je, ako nisi primetila sajt posvecen VICEVIMA, a ti ne moras bas na svakom da ostavljas reklamu ili oglas ili sta vec mislis da je to

jasmina*

23.04.2005 17:56:52
sto me glava zaboli.. za moju st*ru i normalnu raju :) rekla sam ja vama fino da mi nama nadjemo kancelariju gdje bih se mogli zezati, hajte razmislite malo...Maxa? :)

KRALJ

23.04.2005 18:23:44
Od onih sto su otisli u "trece" zemlje najvise je muslimana iz BiH,i skoro svi su otisli "via Beograd", s tom razlikom sto je njima bilo dopusteno da izadju iz Sarajeva sa novcem, tj. nisu bili pljackani na izlasku iz grada i nije im bila naplacivana mogucnost da mozda prezive opsadu grada. A nazivati kukavicama, odnosno ljudima sa "nedostatkom hrabrosti" one koji NISU HTJELI DA UBIJAJU je stvarno sramno. Ili mozda doticni zeli reci da izuzetno cijeni "hrabrost" i "vojnicko drzanje" onih koji su ostali ili dosli DA RATUJU I UBIJAJU? Inace, nisu svi Bosnjani muslimani, pa se to "ne zastidi se" odnosi samo na one ciji su djedovi i pradjedovi "promjenili vjeru za veceru". Islam nije izvorno bosanski vec je nametnut, a prihvacen samo od onih koji nisu imali dovoljno hrabrosti da ostanu uz svoju vjeru i U SVOJOJ VJERI. Niti su svi katolici iz Bosne Hrvati, niti su svi pravoslavci Srbi, niti su svi Bosnjaci muslimani. Islam je sada ukorjenjen u vecini onih koji se predstavljaju kao Bosnjaci, i to treba prihvatiti, ali nikako ne bi trebalo prihvatiti cinjenicu da vecina stanovnika BiH odredjuje svoju nacionalnu pripadnost prema vjeri. To je ludilo koje moze odvesti u novi rat.

ZIVEO KRALJ

23.04.2005 18:51:30
Svaka cast majstore!

U2

23.04.2005 19:02:46
ZA AL KHARIMA.... HAA..HAA.. AL KHARIM LJUBAVI... NISAM MOGAO VJEROVATI SVOJIM OCIMA KAD SAM PROCITAO DA ME CEKAS.... ALI KAO STO RECE TOMA ZDRAVKOVIC U ONOJ PJESMI... CEKAJ ME JA CU SIGURNO DOCI...CEKAJ I KAD NEBUDE NADE VISE.... ALI ZA TEBE IMA NADE.....DOCEKAO SI ME....JER JA SAM ONAJ KOJI DOLAZI UVIJEK.... KAZI SRECO KOJE JE SAD DOBRO UDARILO KAD ME TAKO ZELJNO CEKAS..... JESI LI SE POZELIO MALO "MUHABETA" SAMNOM ILI TI JEDNOSTAVNO TREBA RAME ZA PLAKANJE.... STA GOD DA JE U PITANJU "SAMO RECI....RECI NE SUTI JER SUTNJA JE MOJ GROB IZ KOJEG SAD ZELIM RECI SVASTA ALI NEMAM GLASA DA ME NEKO CUJE".... "RADIMLJA KOD STOLCA ...NATPIS SA STECKA IZ 1237-GODINE" PORED MENE CES TI MOJ AL KHARIM ZNATI NAPAMET SVE LIJEPE RIJECI U KAMEN UREZANE NASIH NAM ZAJEDNICKIH PREDAKA....OD KOJIH SI SE TI SILOM PRILIKA I NESRETNIM TOCKOM SUDBINE ODRODIO.... P.S BICU OVDE NA OVOM "VICU" (EH...KAKAV CRNI VIC OVO JE KAMEN MUDROSTI BALKANSKIH NARODA) PA TI IZVOLI KAZI...BIRAJ TEMU DA NEKAZEM ORUZIJE....DA NEBIH SABLASNO ZVUCAO KAO TI.....

Magistar

23.04.2005 19:25:59
Kad bude mak na nonac, vas VOZD je uoci rata izjavljivao da nije skupa cijena ni ako u ratu koje STE VI PLANIRALI pogine i dva miliona Srba. Sjecas li se toga ?? Zasto sam rekao da oni koji su otisli u trece zemlje ? Pa zato sto evo vidim koliko vi koji ste sada u tim zemljama, a koji niste direktno pucali i ubijali, evo ovde na ovim stranicama sijete neistine i mrznju. Znaci po mrznji ste jednaki sa onima koji su nas direktno ubijali, ali ili ste bili dovoljno mudri pa "kliznuli" u trece zemlje ili niste bili dovoljno hrabri za suocavanje sa ratnim strahotama. Doduse postoji i treca mogucnost - mozda ste bili vojno nesposobni. Ono sto zelim reci - ZA MRZNJU PREMA SVEMU NESRPSKOM ITEKAKO STE SPOSOBNI i samim tim ne vjerujem da ste iz nekih postenijih razloga otisli u te pomenute trece zemlje.

Poslao/Poslala