zeko


Stigla humanitarna pomoć u šumu i sve životinje od ranih jutarnjih sati čekaju u redu da dobiju nešto od nje. Kad oko 10 sat dotrči Medo i ugura se prvi u red. Drekne zeko s kraja reda:"Šta se ti guraš?!!!" Medo se okrene i reče:"Ko je to reko?"...svi šute. Nakon pola sata dotrči vuk i ugura se prvi u red. Zeko će opet::"Šta se ti guraš?!!!" Vuk se okrene i reče:"Ko je to reko?"...svi opet šute. I tako zeko čeka,čeka...i dočeka svoj red. Pogleda na stol i jedino što ugleda bila je boca rakije - jedino preostalo od pomoći. Ništa, uzme on i ode u brlog. Negdje oko jedan, dva ujutro začuje se lupanje iz zečjeg brloga praćeno povicima:" Šta ko je reko....zeko je reko!!!!"
--------------------------------------------
Nastavak:
Zeko pijan izjuri iz brloga, malo baulja i zaspi....naleti tad jedna lija i vidi obrok na pladnju i krene priklati Zeku...ali doleti tad i druga lija, za njom i treća....i lije se potuku oko plijena i ubiju jedna drugu.
Budi se ujutro zeko...mamuran ko konj i gleda oko sebe tri mrtve lije i reče:"Jebote, uvijek kad se napijem radim sranja!!!!"

Seki
27.01.2005
2,00


Komentari:

Nema rezultata.
Poslao/Poslala