Bez brige!


Fata iz Amerike piše doma starcima:
Dragi mama i tata,
evo javljam vam se nakon nepunih šest mjeseci boravka u Americi na fakultetu. Jako mi je žao što vam nisam ranije pisala, imam hrpu novosti za vas. Malo ću skratiti jer me boli ruka, naime, u bolnici sam i pišem vam iz bolničkog kreveta. Ništa se ne brinite, imam samo slabi prijelom kralježnice na 9 kralješku, tek mrvicu jaču frakturu lubanje, te prijelom lijeve noge na dva mjesta, ali ne boli jako, tek par komada sedativa po satu.
Zapravo, pala sam iz hotelskog balkona na 7. katu našeg novog mjesta gdje trenutno preživljavamo u okolici (mirnoj i pomalo napuštenoj)Američkog gradića kojem ne znam ime trenutno, doktori su rekli zbog anestezije. Inače, u našoj hotelskoj sobi došlo je do požara te nisam imala drugog izbora nego iskočiti, jer su vrata bila zaključana sa svih sedam brava, a ključ nemam, Ahmed me ne pušta van iz sobe s pravom, vani je sve puno narkomamai ubojica.
Znam, znam, pitate se tko je Ahmed. To je moj zaručnik s kojim sam trudna. Ništa se ne brinite, moj me dragi pazi kao vlastito oko u glavi !!
Da, i trudna sam 3 mjeseca i roditi ću predivnog sina koji će se zvati poput njegova oca.
I Ahmedu je malo loše ovih dana jer je zaradio batine od ulične bande zbog duga novca, a i kad smo bili u škripcu, opljačkao je dobrostojeći dućan u centru.
Nadam se da ćete prihvatiti ovo dijete kao svoje prvo unuče i voljeti ga kao što ste i mene voljeli, te mu pružiti maximum ljubavi koju zaslužuje. Iako će biti tamne puti kao što je i Ahmed, znam i sigurna sam da mi nećete zamjeriti što sam pronašla ljubav svog života u predivnom Židovu, zbog kojeg sam i sama postala Židovka.
Kršćani nisu rasisti pa tako znam da ćete nam prirediti dobrodošlicu......

A sad dosta!
Nisam trudna, nisam u bolnici, nemam opekotine niti prijelome, ne postoji Židov u mom životu....
Samo vam želim reći da sam dobila 2 iz hrvatskog i 1 iz matematike i da ćete te moje ocjene sagledati iz dobre perspektive.....

Pozdrav od Fate.

Ira
06.03.2004
2,00


Komentari:

Nema rezultata.
Poslao/Poslala